sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Lauri Tähkä

Blogini ensimmäinen postaus käsittelee Lauri Tähkästä kertovaa biisiäni josta tein hiljattain uuden "kotistudiolive" -versioinnin Youtubeen.


Alkuperäinen: http://www.mikseri.net/artists/p-m-kostiainen-project/lauri-tahka/525525/

Marraskuussa 2012 olin eräänä perjantai-iltana tapani mukaan kaverini luona ryyppäämässä ja kitaraa soittelemassa. Selailimme siinä samalla Naurunappulan kuvia, kunnes tämä http://naurunappula.com/617407/-o.gif giffi sattui kohdalle. Siitä se ajatus sitten lähti. Aloin tapailla Taylorin akustisella jotain simppeliä riffintynkää ja sanoituskin ulostautui kuin itsestään. Lähdin liikenteeseen perusasioista: olen Lauri Tähkä -fani, giffissä hänellä on hieman tyhmä ja ärsyttävä ilme jne jne. ;) Kertosäkeeseen mukaan Tähkän musiikissa vahvasti esiintyvä Pohjanmaa lakeuksineen ja toteamus siitä että näillä mennään, että minkäs teet.

Seuraavana päivänä nauhoitin krapuloissani biisin. Les Paul kouraan, Korgin AX1G -multiefektipedaalista löytyi sopivan räkäinen valmissaundi ja tietokoneen kätköistä tiukka rumpuluuppi. Laulun ja kitaran purkitin melkeinpä ensimmäisillä otoilla ja tämä kuuluu lopputuloksessakin. Biisi oli ilmestyessään yllättävän suosittu ja kasvatti fanimäärää Mikserin musiikkiyhteisössä ja sen ulkopuolellakin melkoisesti.

Näin jälkikäteen olen edelleenkin varsin tyytyväinen kappaleeseen. Yksinkertainen, tarttuva, eikä mitään turhaa matkassa. "Karumpi saundi, parempi mieli" , niinkuin sloganini kuuluu.

Liveversioon jouduin vaihtamaan saundia koska Yamahan vahvistimen läpi soitettuna ja digikameran mikrofonilla nauhoitettuna kitara olisi mennyt liian puuroiseksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti